Pages

Červnová výzva - 31 dní bez tabáku


Asi je zbytečné dlouze se tu rozepisovat o škodlivosti kouření. Všichni víme, že kouření není zdravé a není potřeba k tomu víc dodávat.

Zbavit se závislosti na nikotinu není tak jednoduché, jak by se mohlo především nekuřákům zdát. Jen málokterý kuřák to dokázal na poprvé. Důležitá především správná motivace. Přestat kouřit kvůli někomu zpravidla nefunguje. Člověk se musí rozhodnout sám.

Možná jste už zkoušeli přestat v lednu, ale nepodařilo se, tak teď máte další možnost. 31. květen je už od roku 1988 Světovým dnem bez tabáku. Minimálně v tento den by se hodilo nekouřit. A proč to nezkusit vydržet i následujících 30 dní? To přeci není tak moc.

V Česku kouří celkem 2,3 milionu lidí; z toho 1,7 milionu by chtělo přestat, milion to každoročně zkusí. Úspěšná jsou ale jen dvě až tři procenta. 55 % českých kuřáků kouří déle než 10 let, 34 % kouří 4 až 10 let. Více než polovina kuřáků (54 %) kouří 6 až 15 cigaret denně, 23 % kuřáků kouří více než 15 cigaret denně. (zdroj: Wikipedia.org)
1,7 milionu kuřáků, by chtělo přestat! To je neuvěřitelné číslo. Patříte mezi ně? Pojďte do této výzvy a podpořme se navzájem!

Nebo potřebujete ještě trošku přesvědčit? Tak se podívejte, jak vypadají plíce po vykouření pouhých 60 cigaret.







 

Nejnovější články

Přátelé, kterým se to líbí